درباره ما  |  ارتباط با ما  |  RSS  |  آرشیو  |  1403-06-18  |  2024-09-08  |  بروز شده در: 1403/06/17 - 16:22:4 FA | AR | PS | EN
آغاز کار بازسازی آرامگاه ناصرخسرو بلخی در بدخشان خبر داد            دلایل قرغزستان برای حذف حکومت طالبان از فهرست ممنوعه            برنامه پزشکیان برای دیدار با ولادیمیر پوتین در روسیه             صدها جریب زمین دولتی در ولایت هلمند استرداد شد            روسیه باید به منافع ملی و امنیت ایران احترام بگذارد             نیروی ویژه رهبر طالبان مربوط کدام ارگان امنیتی است؟            نا امنی غذایی تا ماه اکتوبر دامنگیر۱۲ ونیم میلیون افغان می شود            اسپانیا دفاع هوایی هاوک را به اوکراین ارسال کرد            افزایش اعضای تی‌‎تی‌پی، دست اتهام بسوی افغانستان             ابراز نگرانی شورای امنیت درباره‌ی قانون جدید حکومت طالبان            افزایش ارزش پول افغانی در برابر دالر امریکایی            برشنا با شرکت های مختلف داخلی قرار داد امضا کرد            مصدومان رئال مادرید رو به افزایش است            رهبر طالبان : تحت تاثیر «تبلیغات» نروید             امریکا حکومت طالبان را محکوم به پرداخت ۱۱۰ میلیارد دالر غرامت کرد            






تاریخ نشر: 1403/03/26 - 02:15:0
تعداد بازدید: 379
با دوستان خود به اشتراک بگذارید

زندگی در اروپا، اعلام جنگ در افغانستان؟
 زندگی در اروپا، اعلام جنگ در افغانستان؟

اقدام برخی از افراد و چهره‌ها در خارج از افغانستان به ویژه در اروپا برای اعلام جنگ علیه حکومت طالبان نه تنها با منافع و مصالح عمومی شیعیان ساکن افغانستان سازگار نیست و ناقض اصول اعتقادی و باورهای مکتبی آنان می‌باشد؛ بلکه این اقدام ممکن است با حمایت و هدایت برخی جریان‌ها، سازمان‌های اطلاعاتی و حتی دولت‌ها به منظور ملتهب کردن وضعیت داخلی افغانستان، مشروعیت بخشیدن به فشارهای مضاعف طالبان بر شیعیان در آستانه ماه محرم و هدایت مشکلات جاری میان آنان و رژیم حاکم به سمت برخوردهای خشونت‌بار تحریک و ترویج شود.

به گزارش انصار، شماری از فعالان اهل تشیع افغانستان که در اروپا زندگی می‌کنند، در نشستی در شهر فرانکفورت آلمان تاکید کردند که جامعه شیعه علیه حکومت طالبان باید مقاومت قاطع و در صورت ضرورت در برابر ظلم آنها مبارزه مسلحانه کنند.

این چهره‌ها که تعدادشان به بیش از ۵۰ تن می‌رسد در نشستی به دعوت زکریا مشکور کابلی؛ روحانی و فعال سیاسی و با همکاری مراکز اسلامی شیعی در شهر فرانکفورت آلمان برگزار شد، شرکت کردند.

آن‌ها در بیانیه‌ای نوشتند که طالبان نه تنها حقوق شیعیان را نادیده می‌گیرند؛ بلکه سیاست‌های آنهها امنیت و حیات شیعیان را نیز تهدید می‌کند.

بیانیه افزوده که جامعه شیعه باید به‌طور سازمان‌یافته و در صورت لزوم به صورت مسلحانه در برابر ظلم و ستم حکومت طالبان ایستادگی کند.

شماری از شیعیان افغانستان از کشورهای آسترالیا، سویدن، ترکیه و ایران نیز به صورت آنلاین در این نشست اشتراک کرده بودند.

بیانیه تاکید کرده که تنها راه حفظ حقوق و امنیت شیعیان، مقاومت و مبارزه مستمر با حکومت طالبان است.

از زمان بازگشت طالبان به قدرت، شیعیان عملاً در مسیر حذف از سازوکار سیاسی، محرومیت از حقوق اقتصادی و اجتماعی و محدودیت در زمینه‌ آزادی‌های مدنی و فرهنگی قرار گرفته‌اند.

نخبگان شیعه هیچ سهم معنی‌داری در هسته مرکزی قدرت ندارند. بر اساس تازه‌ترین نظرسنجی که از سوی انستیتوت مطالعات خاورمیانه انجام شده سهم شیعیان از حکومت طالبان تنها نیم درصد است آن هم در سطوح بسیار پایین و فاقد صلاحیت‌های اجرایی و تصمیم‌گیری.

در نخستین روزهای بازگشت طالبان به قدرت، قانون احوال شخصیه شیعیان از اعتبار ساقط شد. پس از آن آموزه‌های فقه جعفری از کتب درسی حذف گردید و تنها دیپارتمنت فقه جعفری در دانشگاه بامیان تعطیل شد.

در ادامه، ملا هبت الله آخندزاده؛ رهبر مذهبی طالبان که در کندهار زندگی میکند طی تصمیماتی بحث‌برانگیز اعضای شورای علمای سراسری افغانستان را تعیین کرد که بر پایه آن، در ولایت‌های شیعه‌نشین مانند دایکندی و بامیان نیز حتی یک عالم شیعه در ترکیب شورای علما حضور ندارد.

طالبان در سال دوم حاکمیت خود حتی محدودیت‌های گسترده‌ای را بر مراسم عزاداری ایام محرم شیعیان وضع کردند. به دلیل همین محدودیت‌ها بود که نیروهای طالبان رفتارهای توهین‌آمیز و برخوردهای خشونت‌باری را با عزاداران شیعه و جوانان هزاره در کابل و بخشی از ولایت‌های شیعه‌نشین افغانستان به نمایش گذاشتند.

گفته می‌شود که اخیراً طالبان به مدارس مذهبی شیعه نیز دستور داده‌اند که تعداد طلاب خود را در حکومت طالبان ثبت کنند و مهم‌تر از همه این‌که نظام آموزشی‌شان را بر اساس دستورات طالبان تدوین سازند.

به این ترتیب مشخص نیست که شیعیان در آستانه ماه محرم امسال با چه محدودیت‌های تازه‌ای از سوی حکومت طالبان مواجه خواهند شد.

این در حالی است که شیعیان و هزاره‌ها از زمان بازگشت طالبان به قدرت در سه سال اخیر همواره بر تعامل، ارتباط و حمایت از رژیم حاکم تاکید کرده‌اند. آن‌ها هرگز اقدام به توسل به خشونت، تلاش‌های مسلحانه برای ضربه زدن به نیروهای طالبان و یا تثبیت قدرت خود نکرده ‌اند. به این ترتیب شیعیان هرگز یک تهدید امنیتی برای رژیم طالبان به حساب نمی‌آیند؛ اما علیرغم این رویکرد سازش‌کارانه و تعاملی مقام‌های طالبان هیچ‌گاه به مطالبات مشروع شیعیان توجه نکرده و در مواردی حتی اظهارات و موضع‌گیری‌های توهین‌آمیزی را علیه اعتقادات و باورهای مذهبی شیعیان مطرح کرده‌اند.

با این وجود، شیعیان نشان دادند که همچنان به اصول مکتبی، باورهای اعتقادی، ارزش‌های فرهنگی و افتخارات قومی خود به عنوان یک توده خشونت‌پرهیز، معتقد به گفتگو و مبارزه مسالمت‌آمیز برای دستیابی به حقوق مشروع خویش، متوسل به ترور، خشونت، اقدامات مسلحانه و مواجهه سخت‌افزاری با رژیم حاکم نمی‌شوند.

در چنین شرایطی اقدام برخی از افراد و چهره‌ها در خارج از افغانستان به ویژه در اروپا برای اعلام جنگ علیه حکومت طالبان نه تنها با منافع و مصالح عمومی شیعیان ساکن افغانستان سازگار نیست و ناقض اصول اعتقادی و باورهای مکتبی آنان می‌باشد؛ بلکه این اقدام ممکن است با حمایت و هدایت برخی جریان‌ها، سازمان‌های اطلاعاتی و حتی دولت‌ها به منظور ملتهب کردن وضعیت داخلی افغانستان، مشروعیت بخشیدن به فشارهای مضاعف طالبان بر شیعیان در آستانه ماه محرم و هدایت مشکلات جاری میان آنان و رژیم حاکم به سمت برخوردهای خشونت‌بار تحریک و ترویج شود.

به این ترتیب، توسل به خشونت نه تنها مورد تایید شیعیان ساکن افغانستان نیست؛ بلکه امنیت و منافع مشروع آنان را به خطر می‌اندازد و زمینه‌های سرکوب، ارعاب و جنایت، کوچ اجباری و غصب و غارت علیه آنان را فراهم می‌سازد. حامد احمدی  

 

لینک مطلب: https://www.ansarpress.com/farsi/32071






*
*

*



نیز بخوانید

نیروی ویژه رهبر طالبان مربوط کدام ارگان امنیتی است؟


پای طالبان به دروازه اروپا رسید


روسیه برای پس گرفتن آسمان افغانستان از امریکا با طالبان کمک خواهد کرد؟


رابطه طالبان و امارات رو به گسترش است


اقتصاد ایران از فشار تحریم‌ها عبور کرده است


آیا اعمال طالبان مصداق آپارتاید جنسیتی است؟


استفاده غرب از داعش در شورش زندان های روسیه


شهروندان آلمان مخالف کمک به اوکراین هستند


کورسک، قماری که صلح روسیه و اوکراین را سخت‌تر کرد


کامالا هریس در قبال جنگ غزه و اسرائیل مواضع دوگانه دارد


خسارات 80 میلیارد دالری، نتیجه حملات رژیم اسرائیل به غزه


آیا ممنوعیت ریچارد بنت پایان راه حقوق بشر است؟


انتقام خون هنیه از اسرائیل سخت خواهد بود یا نرم؟


سقوط جمهوریت و عوامل ‌اقتصادیِ آن


مسئول جنگ جهانی سوم کی خواهد بود؟


بررسی مختصرحکومتداری طالبان در سه سال گذشته


پایگاه‌های امریکا در منطقه آسیب‌پذیری است


اگست؛ ماه زوال رهبران اقتدارگرا، ظهور جنبش‌های اسلام‌گرا


یحیی سنوار؛ رهبر جدید حماس کیست؟


اردوی پاکستان در پی بدنام ساختن افغانستان است


آیا نداشتن روابط خوب با اردوی پاکستان احمقانه است؟


با ترور هنیه، وضعیت خاورمیانه چگونه خواهد شد؟


پاسخ ایران نسبت به ترور هنیه چه خواهد بود؟


آیا اختلافات درونی میان حکومت طالبان حقیقت دارد؟


چین خریدار نفت خام ایران با وجود تحریم های امریکا





پربازدیدها
پربحث ها


اخبار تازه را در موبایل خود ببینید.

ansarpress.com/m



نظرسنجی

به نظر شما با پذیرفتن خط دیورند و مرز فعلی بین افغانستان و پاکستان توسط افغانستان، صلح در افغانستان برقرار میشود؟

بله

خیر

معلومـ نیست

مشاهده نتایج


آخرین خبرها

افزایش شمار شهدای غزه به ۴۰هزار و ۹۳۹ تن

آغاز کار بازسازی آرامگاه ناصرخسرو بلخی در بدخشان خبر داد

دلایل قرغزستان برای حذف حکومت طالبان از فهرست ممنوعه

برنامه پزشکیان برای دیدار با ولادیمیر پوتین در روسیه

صدها جریب زمین دولتی در ولایت هلمند استرداد شد

روسیه باید به منافع ملی و امنیت ایران احترام بگذارد

نیروی ویژه رهبر طالبان مربوط کدام ارگان امنیتی است؟

نا امنی غذایی تا ماه اکتوبر دامنگیر۱۲ ونیم میلیون افغان می شود

اسپانیا دفاع هوایی هاوک را به اوکراین ارسال کرد

افزایش اعضای تی‌‎تی‌پی، دست اتهام بسوی افغانستان

ابراز نگرانی شورای امنیت درباره‌ی قانون جدید حکومت طالبان

افزایش ارزش پول افغانی در برابر دالر امریکایی

برشنا با شرکت های مختلف داخلی قرار داد امضا کرد

مصدومان رئال مادرید رو به افزایش است

رهبر طالبان : تحت تاثیر «تبلیغات» نروید

امریکا حکومت طالبان را محکوم به پرداخت ۱۱۰ میلیارد دالر غرامت کرد

کریستیانو رونالدو ۹۰۰ گوله شد

تهدیدات تروریستی ناشی از افغانستان تنها نگرانی پاکستان نیست

تلاش جاپان برای تعامل گروه هفت با حکومت طالبان

حمایت پوتین از کاملا هریس در انتخابات امریکا

از 18 بند طرح پیشنهادی، بر روی 14 بند توافق شده است

مناطق دوردست کشور از خدمات ابتدایی صحی نیز محروم می‌باشند

آشکار شدن دخالت انگلیس در جنگ اوکراین با روسیه

ایران اتباع غیرقانونی و بدون مجوز را به زودی اخراج می‌کند

استقبال حکومت طالبان از اقدام قرغزستان بخاطر حذف آنها از لیست سیاه


خبرهای پزشکی


خبرگزاري انصار ©  |  درباره ما  |  ارتباط با ما  |  نسخه موبایل  |  پیوندها  |  طراحى و پشتيبانى توسط: شركت شبكه نگاه
استفاده از مطالب اين سايت با ذكر منبع (لينك سايت) مجاز است.